رزرو نوبت آنلاین سریع فقط در چند دقیقه
ماساژ
ماساژ یکی از قدیمیترین علوم بهداشتی بوده و از گذشتههای بسیار دور از آن برای اهداف درمانی استفاده میکردند. در ماساژ درمانی، پوست، عضلات، تاندونها و رباطهای بدن با استفاده از «لمس کردن» تحت فشار قرار میگیرند. اکثر افراد از ماساژ لذت میبرند، اما تعداد کمی از آنها میدانند که ماساژ میتواند جنبههای درمانی داشته باشد. در حقیقت ماساژ درمانی میتواند فواید متعدد در ارتباط با سلامت فرد شامل بهبود فرآیند چرخش خون، بهبود دامنه حرکت مفاصل، و افزایش سطح اندورفین داشته باشد. اندورفین نقش موثر در بهتر شدن احساس و کاهش درد در هنگام ماساژ کمر و گردن دارد . درمان سیاتیک با ماساژ و صدا دادن مفصل گردن با ماساژ نیز بسیار مفید میباشد.
هدف از ماساژ کاهش اختلالات از طرق زیر میباشد:
1- کاهش تنش
2- افزایش جریان خون
3- آرام کردن اعصاب
4- شل کردن عضلات
تکنیکهای ماساژ درمانی
یک ماساژور درمانی خبره میتواند با انواع ابزارها و تکنیکهای ماساژی که دارد به شما کمک کند. این تکنیکها میتوانند شامل موارد زیر باشند:
لغزش طولی: لغزش طولی یک تکنیک ماساژ بدن ابتدایی و در عین حال مؤثر است که هم جهت با جریان خون انجام میشود. این تکنیک با پراکندهسازی و دور کردن مایع از محل آسیبدیدگی به کاهش التهاب و تورم کمک میکند. لغزش طولی برای شل کردن عضلات سفت بسیار مفید است.
ورز دادن: تکنیک ورز دادن که به روشهای مختلفی قابل اجرا است. هر کدام از این روشها با توجه به قسمتی از دست که از آن برای انجام ماساژ استفاده میشود نامگذاری میشوند، مانند ورز دادن با انگشت شست و ورز دادن با کف دست. همچنین، فشار میبایست با توجه به هدف از انجام ماساژ و حجم بافتهای تحت درمان اعمال شود. ریتم و تعداد حرکات هم به اندازه فشار مهم است، زیرا در اینجا فشار به صورت متناوب (نه پیوسته) اعمال میشود.
آزادسازی مایوفاشیال (بافت همبندی عضلانی): این یک تکنیک دستی برای کشش دادن به فاشیا است که با هدف متعادلسازی بدن انجام میشود. فاشیا که بین پوست و ساختار درونی عضله و استخوان قرار دارد، یک شبکه یکپارچه از بافت همبند است که عضلات، اندامها و ساختارهای اسکلتی موجود در بدن را پوشش داده و آنها را به هم متصل میکند. آسیبها، استرس، ضربات و بد بودن وضعیت قرارگیری بدن میتوانند باعث محدودیت فاشیا شود که به این ترتیب هدف تکنیک آزادسازی مایوفاشیال از بین بردن محدودیتهای فاشیا و احیای بافت آن خواهد بود.
درمان نقاط ماشهای: درمان نقاط ماشهای یک تکنیک فیزیوتراپی است که در آن با اعمال فشار بر بافت عضلات حساس به لمس، درد و اختلال عملکرد بخشهای دیگری از بدن کاهش مییابد. نقاط ماشهای مراکز فعالی از بیشفعالی عضلات هستند، که اغلب در نقاط طب سوزنی قرار دارند. همچنین، معمولاً گرههای عضلانی همان نقاط ماشهای هستند.
اصطکاک عرضی عمقی: اصطکاک عرضی درمانی برای بافتهای همبند عرضی است که مستقیماً با انگشتان دست انجام میشود. در تکنیک اصطکاک عرضی یک فشار کم و زیاد شونده (نوسانی) عمود بر جهت طولی فیبرهای بافت اعمال میشود. از این تکنیک بیشتر برای از بین بردن بافتهای اسکار ضخیم و دردآفرینی استفاده میشود که در تاندونها و رباطهای آسیب دیده به وجود میآیند. اگر این ضایعهها کم نشوند، به احتمال زیاد باعث ناراحتیهای بیشتر شده و خیلی سریعتر از آنچه انتظار میرود بدتر شوند.
ماساژ فشاری: اعمال فشار ریتمیک بر روی عضلات باعث افزایش جریان خون عمقی و نرم شدن بافتها میشود. عموماً از این تکنیک برای گرم کردن و آمادهسازی جهت انجام ماساژهای عمقیتر و تخصصیتر استفاده میشود.
ماساژ بینفیبری: از تکنیکهای اصطکاک بینفیبری، به شکل عمومی برای کشش و گسترش گروههای عضلات بزرگ استفاده میشود؛ همچنین، در بافتهای همبند و عضلات درگیر، از تکنیک اصطکاک عرضی عمقی برای کاهش چسبندگی بافتهای اسکار و کمک به تقویت و انعطافپذیر شدن بافتها در طول فرایند بهبود استفاده میشود.
ماساژ سوئدی: تکنیکهای ماساژ سوئدی عبارتند از: ضربه های بلند مدت، ورز دادن، اصطکاک، ضربه های کوتاه، ضربه های سریع ، ارتعاش، افلوراژ و تکان دادن با دست.
این تکنیکها معمولاً به ترتیب زیر اجرا میشوند:
افلوراژ: ضرباتی آهسته با کف دستها، انگشتان شست و/یا نوک انگشتها
پتریساژ: ورز دادن با دستها، انگشتان شست و/یا انگشتها
اصطکاک: وارد آوردن فشار با حرکات دایرهای به وسیله کف دستها، انگشتان شست و/یا انگشتها
ارتعاش: حرکاتی نوسانی که باعث ارتعاش یا تکان خوردن بدن میشوند.
ضربات سریع: ضربات کوتا…